Kijk mij eens

De client zet zich eronder.

Kijk mij eens, zo zwaar dat ik het heb en ondanks alles sta ik hier nog, andere zouden in hun bed blijven liggen.

De cliënt zet zich erboven.

Beiden zijn een kant van 1 medaille. Beiden zijn ego.

Ego in balans is dat je doet wat je te doen hebt. Er is geen kwestie van ik kan het zo goed of ik kan het niet.

Ik kan het niet en andere wel is ook ego, deze link leggen we niet zo snel. We denken eerder bij ego aan iemand die opschept, kijk mij eens.

Zo belangrijk ben jij niet, zo belangrijk is niemand dat het mis zou kunnen gaan omdat jij zegt dat je het niet kan. Voel je voeten, sta rechtop, hier en nu en doe wat je te doen hebt, niet meer niet minder.

In de praktijk is een belangrijk doel van de sessies om iemand weer te laten voelen dat hij in de realiteit staat, met zijn voeten op de grond, met een gevoel van ik en jij. Met andere woorden het doel is iemand weer in zijn eigen autonomie te plaatsen.

Welkom bij Raja psychologie.