Therapievormen & Groepsaanbod

Home » Therapievormen & Groepsaanbod

Ontdek jezelf in een veilige omgeving

Bewegingstherapie

Workshop Zonnekind

"Geef je leven weer de richting die je wenst!"

5/5

Zeer persoonlijk en empatisch.

5/5

Passende oplossing

Lichaamsgerichte Therapie

Kunstzinnige Therapie

Yogatherapie

Wie ben ik? - Een onderzoek in kleur en beweging op papier

Schrijfjezelf

Mindfulness

Workshop Eigenwaarde & Zelfvertouwen

Emoties

Voedt jezelf

Filmavond

Lichaamswerk

Een cijfer waar wij trots op zijn

5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Veelgestelde vragen

Behandelgesprekken met een psycholoog bieden jou de mogelijkheid om beter te overzien waar je tegenaan loopt en te ontdekken hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. Jouw vermogen tot zelfreflectie wordt versterkt: wat is er met mij aan de hand en wat heb ik eigenlijk nodig? 

Er is veel verscheidenheid in hoe we samen aan de slag gaan. Soms is het bijvoorbeeld nodig veel structuur in de sessies aan te brengen met het aanhouden van vaste thema’s of oefeningen, en soms is het passender de structuur meer los te laten en is de therapie vooral van jouw inbreng afhankelijk. Het één is niet per se beter dan het ander. Dit is afhankelijk van hoe jij in elkaar zit, van de klachten die jij ervaart en van wat jij belangrijk vindt.  

Bij onze praktijk helpen wij jou graag verder om aan jouw doelen te werken!

Wanneer er sprake is van milde of matig ernstige psychische klachten, is behandeling bij onze praktijk meestal mogelijk. Denk onder meer aan: somberheid, angsten, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en levensvragen.  Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn en om meer helderheid te krijgen over wat je nodig hebt om jouw leven te veranderen en te verbeteren. Ernstige problematiek behandelen wij doorgaans niet. Dit is zo omdat wij bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebben tot opname en geen 24-uurs bereikbaarheid of crisisdienst hebben. Wij kunnen dan dus niet de zorg bieden die eigenlijk nodig is.  

Twijfel je of behandeling bij onze praktijk passend is, neem dan contact met ons op voor overleg. Ook zou je contact kunnen opnemen met je huisarts om samen te kijken naar passende hulp.

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en wij bieden verzekerde zorg die vergoed kan worden vanuit de basisverzekering. Bij vergoeding uit de basisverzekering betaal je wel altijd eerst jouw eigen risico, wat standaard € 385,- per jaar is. Hier krijg je dan ook een rekening voor van jouw verzekeraar. 

Om in aanmerking te komen voor vergoede behandelgesprekken, hebben we een verwijsbrief nodig van je huisarts. Deze kan ook digitaal via Zorgdomein naar Raja Psychologie in Den Haag worden verstuurd.  

De tarieven bij vergoede behandelgesprekken zijn hier terug te vinden. 

Verder zijn behandelgesprekken op basis van zelfbetaling ook mogelijk. Het tarief is dan €90 per sessie van 60 minuten.