Doelgroep

Je leven aanvaarden zoals het is, is ook een uitdaging;
misschien wel de grootste waarvoor een mens kan komen te staan.
— Vaslav Nijinsky

Leeftijd is een getal, geen beperking. Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd erin jou te helpen jezelf beter te leren kennen. We leren je hoe je weer verbinding kunt maken met jezelf en je open kunt stellen ten behoeve van je eigen ontwikkeling, competenties en vaardigheden.

Home » Doelgroep

"Geef je leven weer de richting die je wenst!"

5/5

Zeer persoonlijk en empatisch.

Ik ben erg tevreden over de algehele gang van zaken. De praktijkruimte is aangenaam en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

5/5

Passende oplossing

Ik ben heel tevreden over mijn behandeling. Er is namelijk heel passend gekeken naar de situatie en aan de hand daarvan is er gekeken wat goed is en wat niet.  

Altijd in ontwikkeling

Als mens zijn we altijd in ontwikkeling en zijn we altijd gericht op hoe we onszelf en onze omgeving kunnen verbeteren. Onze ontwikkeling begint in de kindertijd en duurt eigenlijk ons hele leven voort. We hebben allemaal te maken met uitdagingen en moeilijkheden en gaan daar op onze eigen manier mee om. Dit geldt voor iedereen maar tegelijk kan de manier waarop we ons ontwikkelen er per persoon weer anders uitzien. Vaak is het zo dat we ons niet gehoord of gezien voelen en dat we het gevoel van een tekort of gemis ervaren. Er kunnen dan problemen ontstaan, die niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar het resultaat kunnen zijn van een langdurige strijd en soms moeizame contacten met de mensen om ons heen. Het vraagt moed om dan bereid te zijn naar jezelf te kijken en de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Sommige van ons kunnen op eigen kracht manieren vinden on hun leven weer de vorm te geven die ze zich wensen. Anderen kunnen hierbij wat hulp gebruiken.

Wij geloven dat de moeilijke momenten van het leven ons vaak iets proberen te vertellen. Soms in de vorm van moeilijkheden en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Wij zien dit als een opening die ons de kans geeft om ons leven te veranderen en te verbeteren.

Kijken naar mogelijkheden

Raja Psychologie gelooft in de mogelijkheden en competenties van mensen en in hun toekomst. Een belangrijk deel van hoe we ons vormen als mens vindt plaats in onze jonge jaren. Er wordt veel van ons gevraagd en we hebben oneindig veel mogelijkheden. Tegelijk weten we vaak helemaal niet waar we heen willen of wat onze doelen zijn. De wereld ligt aan jouw voeten en dat is mooi maar kan tegelijkertijd overweldigend en eng zijn. We kunnen jou niet vertellen wat je wel of niet moet doen. We geloven dat jij dat zelf beter weet en dat we als mensen van elkaar kunnen leren. Niet door ons te bemoeien met elkaar, maar door te luisteren en samen te bespreken hoe jij de weg naar jouw toekomst kan vinden en vervolgen.

Wat we van jou vragen

We zijn een multicultureel team en onze cliënten hebben diverse culturele achtergronden. We respecteren diversiteit en waarderen iedereen, los van herkomst, leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging en levenskeuze. Dat is ook hoe wij werken en een behandeltraject vormgeven.
Werken aan verandering en verbetering is een proces waarin we hier bij Raja Psychologie proberen helder te krijgen hoe je over dingen denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Onze missie bij Raja Psychologie is jou als individu genoeg ruimte te kunnen geven zodat je de stappen kan zetten die bij je passen, je je op jouw manier en in jouw tempo kan ontwikkelen. We kiezen daarom ervoor behandelgesprekken te combineren met andere therapievormen (denk hierbij aan Coaching, Bewegingstherapie, Mindfulness, Lichaamsgerichte Therapie of Kunstzinnige Therapie).
We zijn een multidisciplinair team. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en werken soms hecht samen om verschillende vraagstukken of hulpvragen van jou te onderzoeken en hier oplossingen voor te bieden.
Het voordeel is dat het team vanuit verschillende invalshoeken creatieve, waardevolle oplossingen bedenkt om aan jou doelen te werken.
De grootste uitdaging is dat iedere therapeut een andere denkwijze en een eigen werkwijze heeft. Wat we dus van jou vragen is dat je openstaat voor nieuwe ideeën, actief aan jezelf wilt werken voor een verandering en nieuwsgierig blijft naar jezelf toe en naar wat het leven je te bieden heeft.

To improve is to change

Het werken aan verandering en verbetering is een proces waarbinnen we gaan werken aan hoe je over dingen denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Bij Raja Psychologie geloven we dat het enorm ondersteunend kan zijn om jezelf op een andere manier te ervaren. Dit kan je helpen om meer in contact te komen met jezelf en je gevoel.

Een cijfer waar wij trots op zijn

Het was een grote stap voor mij om me aan te melden bij een psycholoog, omdat ik dacht dat mijn problemen niet groot genoeg waren. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe groot je problemen zijn, je kunt altijd terecht bij deze praktijk. De heer Raja is een fijne behandelaar die voldoende ruimte biedt om je verhaal te doen.

5/5

De hulp die ik hier krijg is geweldig! De omgeving is erg fijn en degene met wie ik nu praat is heel aardig en ze luistert naar me en daarnaast geeft ze me goede advies en tools die werken. Daarnaast is het fijn dat ik haar kan mailen als ik bijv. in de put zit en gewoon niet weet wat ik moet doen. het is fijn om te weten dat je hier niet alleen voor staat.

5/5

Ik ben heel tevreden over mijn behandeling. Er is namelijk heel passend gekeken naar de situatie en aan de hand daarvan is er gekeken wat goed is en wat niet. Dit heeft duidelijke handvaten gegeven om sneller en beter een keuze te maken. Dit liep persoonlijk niet goed en een inzicht van iemand anders helpt sterk bij het bepalen wat goed is en wat niet. Uiteindelijk is dit ten goede gekomen voor mezelf en ben ik zelfstandiger geworden. Mijn angstproblemen zijn hierdoor veel minder geworden en ik ben er sterker van geworden. Daar ben ik ook heel blij mee.

5/5

Er is een goede probleemanalyse gemaakt en de adviezen sloten hier goed op aan. Terugkoppeling van het geleerde via de mail vond ik prettig. Hierdoor kreeg ik bevestigd of ik het advies goed begrepen had. De sfeer tijdens de gesprekken was goed. Er was aandacht voor hetgeen gezegd of juist niet gezegd werd.

5/5

Een tijd geleden kwam ik via Shehzad bij Emma met mijn dochter. Inaya, meisje van toen 7 jaar liep erg vast. Woedebuien op school, en wij wisten niet zo goed waar dit vandaan kwam. Emma was zowel voor mij als moeder, en Inaya erg steunend. Ik kon altijd terecht voor vragen, en Inaya vond het fijn om met haar te praten. Emma leerde Inaya om te gaan met haar boosheid, en gaf ons fijne adviezen waar ook school veel aan had.

5/5

De behandelingen geven jouw gedachten een ander perspectief en daarbij helpen die om jouw op het rechte pad te behouden, daarnaast zijn het allemaal hele lieve mensen waardoor de omgeving juist veilig voelt.

5/5

Veelgestelde vragen

Behandelgesprekken met een psycholoog bieden jou de mogelijkheid om beter te overzien waar je tegenaan loopt en te ontdekken hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. Jouw vermogen tot zelfreflectie wordt versterkt: wat is er met mij aan de hand en wat heb ik eigenlijk nodig? 

Er is veel verscheidenheid in hoe we samen aan de slag gaan. Soms is het bijvoorbeeld nodig veel structuur in de sessies aan te brengen met het aanhouden van vaste thema’s of oefeningen, en soms is het passender de structuur meer los te laten en is de therapie vooral van jouw inbreng afhankelijk. Het één is niet per se beter dan het ander. Dit is afhankelijk van hoe jij in elkaar zit, van de klachten die jij ervaart en van wat jij belangrijk vindt.  

Bij onze praktijk helpen wij jou graag verder om aan jouw doelen te werken!

Wanneer er sprake is van milde of matig ernstige psychische klachten, is behandeling bij onze praktijk meestal mogelijk. Denk onder meer aan: somberheid, angsten, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en levensvragen.  Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn en om meer helderheid te krijgen over wat je nodig hebt om jouw leven te veranderen en te verbeteren. Ernstige problematiek behandelen wij doorgaans niet. Dit is zo omdat wij bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebben tot opname en geen 24-uurs bereikbaarheid of crisisdienst hebben. Wij kunnen dan dus niet de zorg bieden die eigenlijk nodig is.  

Twijfel je of behandeling bij onze praktijk passend is, neem dan contact met ons op voor overleg. Ook zou je contact kunnen opnemen met je huisarts om samen te kijken naar passende hulp.

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en wij bieden verzekerde zorg die vergoed kan worden vanuit de basisverzekering. Bij vergoeding uit de basisverzekering betaal je wel altijd eerst jouw eigen risico, wat standaard € 385,- per jaar is. Hier krijg je dan ook een rekening voor van jouw verzekeraar. 

Om in aanmerking te komen voor vergoede behandelgesprekken, hebben we een verwijsbrief nodig van je huisarts. Deze kan ook digitaal via Zorgdomein naar Raja Psychologie in Den Haag worden verstuurd.  

De tarieven bij vergoede behandelgesprekken zijn hier terug te vinden.
Verder zijn behandelgesprekken op basis van zelfbetaling ook mogelijk. Het tarief is dan €120 per sessie van 60 minuten.