Anastasia Mosiou

Home » Over Ons » Anastasia Mosiou

My mission is to ensure that every individual is heard, understood and supported

.

My name is Anastasia Mosiou and I am an expat psychologist coming from Greece, currently living in the Netherlands. 

The idea of becoming a psychologist took root during my adolescence when I discovered my passion for supporting people around me and my empathy for individuals grappling with psychological challenges.

Being an expat myself, I can totally relate to the difficulties experienced by people who live in a foreign country. Thus, my mission is to ensure that every individual is heard, understood, and supported, regardless of where they are or where they belong.

In my practice, I mainly use Emotion-focused therapy (EFT). EFT is an evidence-based, humanistic approach that emphasizes the central role of emotions in human functioning, therapeutic change, and psychological well-being. Our emotions guide us in identifying what is important to us in a situation, serving as compass for what we want and need.

 

However, I do not believe in a one-size-fits-all approach. I tailor each treatment by integrating elements from other approaches, such as Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Dialectical Behavioral Therapy (DBT), Compassion-Focused Therapy (CFT), and Mindfulness. Besides, for me the therapeutic relationship is one of the most important keys for the human’s change.
Therefore, I trive to build strong, empathetic connections with my therapy clients, characterized by genuiness, trust, compassion, and unconditional acceptance.

Een cijfer waar wij trots op zijn

Het was een grote stap voor mij om me aan te melden bij een psycholoog, omdat ik dacht dat mijn problemen niet groot genoeg waren. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe groot je problemen zijn, je kunt altijd terecht bij deze praktijk. De heer Raja is een fijne behandelaar die voldoende ruimte biedt om je verhaal te doen.

5/5

De hulp die ik hier krijg is geweldig! De omgeving is erg fijn en degene met wie ik nu praat is heel aardig en ze luistert naar me en daarnaast geeft ze me goede advies en tools die werken. Daarnaast is het fijn dat ik haar kan mailen als ik bijv. in de put zit en gewoon niet weet wat ik moet doen. het is fijn om te weten dat je hier niet alleen voor staat.

5/5

Ik ben heel tevreden over mijn behandeling. Er is namelijk heel passend gekeken naar de situatie en aan de hand daarvan is er gekeken wat goed is en wat niet. Dit heeft duidelijke handvaten gegeven om sneller en beter een keuze te maken. Dit liep persoonlijk niet goed en een inzicht van iemand anders helpt sterk bij het bepalen wat goed is en wat niet. Uiteindelijk is dit ten goede gekomen voor mezelf en ben ik zelfstandiger geworden. Mijn angstproblemen zijn hierdoor veel minder geworden en ik ben er sterker van geworden. Daar ben ik ook heel blij mee.

5/5

Er is een goede probleemanalyse gemaakt en de adviezen sloten hier goed op aan. Terugkoppeling van het geleerde via de mail vond ik prettig. Hierdoor kreeg ik bevestigd of ik het advies goed begrepen had. De sfeer tijdens de gesprekken was goed. Er was aandacht voor hetgeen gezegd of juist niet gezegd werd.

5/5

Een tijd geleden kwam ik via Shehzad bij Emma met mijn dochter. Inaya, meisje van toen 7 jaar liep erg vast. Woedebuien op school, en wij wisten niet zo goed waar dit vandaan kwam. Emma was zowel voor mij als moeder, en Inaya erg steunend. Ik kon altijd terecht voor vragen, en Inaya vond het fijn om met haar te praten. Emma leerde Inaya om te gaan met haar boosheid, en gaf ons fijne adviezen waar ook school veel aan had.

5/5

De behandelingen geven jouw gedachten een ander perspectief en daarbij helpen die om jouw op het rechte pad te behouden, daarnaast zijn het allemaal hele lieve mensen waardoor de omgeving juist veilig voelt.

5/5